Recipes

Dishes using up cocktail tomatoes

­čçČ­čçž I must confess that I have quite a backlog on my blog posts. I had started this post back at the beginning of fall, when so many tomatoes were ready to be harvested. At that time, I had been thinking that it might be useful to share some suggestions on what you can cook with all your delicious, sun-ripened tomatoes. Unfortunately, that was also exactly the time when the garden was busiest, so the post was started but never finished.

Tomato sauce
In fact, you can always eat tomato sauce with pasta. In September, the harvest of tomatoes was great. Here, I have already written about it but did not publish a recipe for the sauce. I have used a Thermomix recipe, which can also be prepared in a normal pot.

Ratatouille – also processes eggplant and zucchini
In this case, I was looking for a recipe what can be cooked with cocktail tomatoes and I found a very nice one here. The recipe is in English and worth trying, despite being a bit more work. Depending on the tomatoes, the recipe can turn sour-ish. This didn’t happen with tomatoes from the garden. With canned tomatoes, I always help with some sugar beet syrup to balance out the acidity.

Pollo cacciatore
A very tasty tomato chicken dish that I mention in a separate blog post. You should definitely try that once!

Tart Tatin with cocktail tomatoes
I didn’t dare to try a Tart Tatin for a long time, because it always seemed very complicated to me to bake something “the wrong way around” in a pan in the oven. In the tomato flood, however, I was motivated enough to give new recipes a chance – especially when my favorite magazine comes along in the fall version with a Tart Tatin recipe with cocktail tomatoes. Tart Tatin isn’t as hard as I thought, tasted great, and prompted me to buy a cast iron skillet. Something I can definitely recommend! The recipe, which I liked a lot, comes from the October issue of Foodies magazine (only in Dutch).

Tomato and minced mead with tortellini
This tomato and minced meat with tortellini pan is extremely easy, very quick to make if you buy fresh tortelloni. This recipe and also the next one are from Weight Watchers, and they are good! I’m linking to the German page, but hope WW has them ready in other languages, too.

Sicilian turkey pasta
Sicilian turkey pasta is one of my favorite summer recipes. It’s a light alternative to the typical spaghetti bolognese recipes. It may take some getting used to at first, pureeing anchovies with tomatoes. However, it definitely tastes good. In Sicily, it’s also not that uncommon to use the little fish in sauces. The WW recipe can be found here.

Even if the list comes with a little time offset to the harvest. Maybe one or the other will still find a few suggestions and / or remember this article in the coming year. Or maybe it was even motivating enough to start growing tomatoes in the coming year.


­čçę­čç¬ Ich muss gestehen, dass ich ein bisschen im R├╝ckstand bin, was meine Posts im Blog anbelangt. Diesen Beitrag hatte ich bereits zu Beginn des Herbstes angefangen, als so viele Tomaten zum Ernten bereit waren. Zu diesem Zeitpunkt hatte ich ├╝berlegt, dass es sinnvoll sein k├Ânnte, Anregungen zu geben, was man alles mit seinen leckeren, sonnengereiften Tomaten kochen kann. Leider war das auch genau die Zeit, wo im Garten am meisten Arbeit angefallen ist, so dass der Post zwar begonnen, aber nie fertig geschrieben worden ist.

Jetzt, kurz vor Weihnachten sind die Tomaten alle l├Ąngst gegessen. Daf├╝r habe ich aber Zeit einen R├╝ckblick ├╝ber die Rezepte zu schreiben, die mir sehr gut gefallen haben. ├ťber einige habe ich auch separat berichtet:

Tomatensauce
Tomatensauce zu Nudeln kann man eigentlich immer Essen. Im September war die Ernte der Tomaten gro├č. Hier habe ich bereits dazu geschrieben aber kein Rezept zur So├če ver├Âffentlicht. Ich habe ein Thermomix Rezept genutzt, was auch im normalen Topf zubereiten l├Ąsst.

Ratatouille – verarbeitet auch Aubergine und Zucchini
Ich habe in diesem Fall nach einem Rezept gesucht, was mit Cocktailtomaten gekocht werden kann und und bin hier f├╝ndig geworden. Das Rezept ist auf englisch, aber es lohnt sich, das Rezept auszuprobieren, auch wenn es etwas arbeitsaufw├Ąndiger ist. Je nach Tomaten kann das Rezept schnell s├Ąuerlich werden. Mit den Tomaten aus dem Garten ist das nicht passiert. Bei Tomaten aus der Konserve helfe ich immer mit etwas Zuckerr├╝bensirup als Ausgleich gegen die S├Ąure.

Pollo cacciatore
Ein sehr leckeres Tomaten-H├Ąhnchen-Gericht, ├╝ber das ich einen eigenen Blogeintrag geschrieben habe. Sollte man unbedingt probiert haben!

Tart Tatin mit Cocktailtomaten
An eine Tart Tatin habe ich mich lange nicht heran getraut, weil mir das immer sehr kompliziert erschien, etwas “falsch herum” in einer Pfanne im Ofen zu backen. In der Tomatenflut war ich jedoch motiviert genug, auch neuen Rezepten eine Chance zu geben – vor allem, wenn mein Lieblingsmagazin in der Herbstvariante mit einem Tart Tatin Rezept mit Cocktailtomaten daher kommt. Tart Tatin ist nicht so schwer, wie ich dachte, hat super geschmeckt und mich dazu veranlasst, eine gusseiserne Pfanne zu kaufen. Etwas das ich definitiv empfehlen kann! Das Rezept, was mir gut gefallen hat, kommt aus der Oktober Ausgabe des Foodies Magazin (nur in Niederl├Ąndisch).

Tortelloni-Hack-Pfanne mit Cocktailtomaten
Die Tortelloni-Hack-Pfanne ist extrem einfach, sehr schnell gemacht, wenn die Tortelloni als Frischware dazu gekauft werden. Dieses und auch das n├Ąchste Rezept sind von Weight Watchers, und sie sind gut! Ich verlinke die deutsche Seite, hoffe aber, dass WW diese auch in anderen Sprachen bereit h├Ąlt.

Pute sizilianisch
Sizilianische Pute ist im Sommer eines meiner Lieblingsrezepte. Es ist eine leichte Alternative zu den typischen Spaghetti Bolognese Rezepten. Es mag erstmal etwas gew├Âhnungsbed├╝rftig sein, Sardellen mit Tomaten zu p├╝rrieren. Es schmeckt allerdings definitiv. In Sizilien ist es auch gar nicht so un├╝blich, die kleinen Fische in So├čen zu verarbeiten. Das WW Rezept findet man hier.

Auch wenn die Liste etwas versetzt zur Ernte kommt. Vielleicht findet der eine oder andere ja trotzdem ein paar Anregungen und/oder erinnert sich im kommenden Jahr an diesen Beitrag. Oder man baut nun erst recht Tomaten im kommenden Jahr an.


­čç│­čç▒ Ik moet bekennen dat ik nogal een achterstand heb met mijn blogberichten. Ik was aan dit bericht begonnen aan het begin van de herfst, toen er zoveel tomaten rijp waren voor de oogst. Op dat moment dacht ik dat het misschien nuttig zou zijn om enkele suggesties te delen over wat je kunt koken met al je heerlijke, zongerijpte tomaten. Helaas was dat ook precies de tijd dat het het drukst was in de tuin, dus de post was begonnen maar nooit afgemaakt.

Tomatensaus
In feite kun je altijd tomatensaus met pasta eten. In september was de tomatenoogst groot. Ik heb er hier al over geschreven, maar geen recept voor de saus gepubliceerd. Ik heb een Thermomix-recept gebruikt, dat ook in een gewone pan kan worden bereid.

Ratatouille – ook met aubergine en courgette
In dit geval was ik op zoek naar een recept over wat je kunt koken met cocktailtomaten en vond dit hier. Het recept is in het Engels, maar het is zeker de moeite van het proberern waard ook al is het wat meer werk. Afhankelijk van de tomaten, kan het recept snel zuur worden. Dit gebeurde niet met tomaten uit de tuin. Bij tomaten uit blik voeg ik graag wat bietensiroop toe om de zuurte in balans te brengen.

Pollo cacciatore
Een erg lekker tomatenkipgerecht dat ik in een aparte blogpost al beschreef. Dat moet je zeker een keer proberen!

Tart Tatin met cocktail tomaatjes
Ik heb het lang niet aangedurfd om een Tart Tatin te maken, omdat het me altijd erg ingewikkeld leek om iets “verkeerd om” in een pan in de oven te bakken. Tijdens de tomatenovervloed was ik echter gemotiveerd genoeg om nieuwe recepten een kans te geven – vooral wanneer mijn favoriete tijdschrift langskomt in haar herfsteditie met een Tart Tatin-recept met cocktailtomaten. Tart Tatin is niet zo moeilijk als ik dacht dat het zou zijn, smaakt geweldig, en zette me ertoe aan een gietijzeren braadpan te kopen. Iets wat ik zeker kan aanbevelen! Het recept, dat ik erg lekker vond, komt uit dit oktobernummer van Foodies magazine.

Tortelloni met gehakt en cocktail tomaatjes
Dit tortelloni met gehakt recept is heel makkelijk en snel te maken als je verse tortelloni kant en klaar koopt. Dit recept -en ook het volgende- zijn van Weight Watchers (WW), en ze zijn goed! Ik link naar de Duitse pagina, maar hoop dat WW ze ook in andere talen beschikbaar heeft.

Siciliaanse pasta met kalkoen
Siciliaanse pasta met kalkoen is een van mijn favoriete zomerrecepten. Het is een licht alternatief voor de typische spaghetti bolognese recepten. In het begin is het misschien even wennen om ansjovis met tomaten te pureren. Maar het smaakt zeker goed. In Sicili├ź is het ook niet ongewoon om de kleine visjes in sauzen te gebruiken. Het WW recept vindt u hier.

Zelfs als de lijst een beetje te laat komt voor de oogst, vindt het een of de ander wellicht toch nog een paar suggesties en/of onthoud u deze post voor het komende jaar. Of men kweekt nu echt flink meer tomaten in het komende jaar.